A patra generaţie Intel Core

Intel a lansat astăzi cea de a patra generaţie de procesoare Intel Core vPro, cunoscute sub numele de cod „Haswell”.

Intel Core gen.4

Sînt disponibile imediat procesoarele pentru PC-uri desktop inovative şi staţii de lucru mobile şi foarte curînd vor fi disponibile ultrabook-uri şi tablete cu procesoare din aceasta a patra generaţie.

Această generaţie de procesoare este caracterizată de o creştere semnificativă a capabilităţilor grafice, creşterea performanţelor de calcul, creşterea securităţii, conectivitate sporită şi un consum de energie mult redus.

Grafică uimitoare pentru un conţinut interactiv mai bogat
Noua grafică HD integrată în cea de a patra generaţie de procesoare are performanţe 3D mult îmbunătăţite. Fără a fi nevoie de o placă video discretă, sistemele cu aceste procesoare vor oferi calitate video mai bună, capabilităţi îmbunătăţite pentru decodare şi transmitere a fluxurilor video multiple. În plus noua platformă acceptă pînă la trei display-uri UltraHD (4K) independente, permiţînd unui singur sistem să aibă ecrane multiple. Tehnologii video integrate: Intel HD graphics, Intel Wireless Display, Intel Quick Sync Video, Intel Clear Video HD, Intel InTru 3D.

Extensie set de instrucţiuni avansată pentru procesare mai rapidă
Upgrade-ul la setul de instrucţiuni Intel Advanced Vector Extensions (Intel AVX) 2.0 oferă posibilitatea de calcul mai rapid şi îmbunătăţit. Intel AVX 2.0 conduce la rezultate mai rapide în aplicaţii de prelucrare a datelor şi în aplicaţii de interes general cum ar fi procesare de imagini şi audio/video, simulări ştiinţifice, analize financiare, modelare 3-D.

Securitate şi administrare
Cea de a patra generaţie de procesoare Intel au integrată ultima tehnologie de securitate şi administrare pentru a permite o criptare mai rapidă a datelor pentru asigurarea datelor în aplicaţii care variază de la procesare de date ultra-secrete la înregistrări medicale. Intel AES-NI (Intel Advanced Encryption Standard New Instruction) pentru criptarea datelor permite sistemelor inteligente să cripteze şi să decripteze rapid datele rulînd rapid o gamă largă de aplicaţii şi tranzacţii. Cu Intel AMT (Intel Active Management), sistemul de operare poate fi închis uşor de la distanţă, extinzînd astfel uneltele de administrare disponibile pentru beneficiari. Cea de a patra generaţie de procesoare oferă securitate la nivel hardware ceea ce ajută la protejarea echipamentelor, datelor sau tranzacţiilor online.

Procesoare Intel Core i5 din generaţia a 4-a
Procesoare Intel Core i7 din generaţia a 4-a

Pentru a pune în valoare toate performanţele procesoarelor, Intel recomandă plăcile de bază cu chipset Z87.

Sistemele LIVIUS pe noua platformă şi cu procesoare Intel Core i7 şi Core i5 din generaţia a patra sînt acum disponibile.
Puteţi configura şi alege cea mai potrivită configuraţie utilizînd configuratorul de sisteme Livius.

sistem Livius

Acest articol a fost publicat în Procesoare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *